Psikolojik Destek

Randevu almak için lütfen formu doldurun.

Boşluk Hissi

Boşluk, zihninizde hiçbir şeye sahip olmama veya hiçbir şey olmadan olma halidir. Bu, insanoğlunun zorluklarla karşılaştığında ortaya çıkan bir duygudur. Kişilerin yaşamlarında belirli bir şeyin ya da niteliğin yokluğunu hissetmelerine neden olur. Boş bir zihin durumundaki insanlar, kişisel varlıklarını eksik hissettikleri için sorunlarının üstesinden gelmekte ve mutluluğu bulmakta zorlanırlar. Boşluk, insanların yaşamlarını olumsuz etkiler ve onları ahlaksız davranışlara yöneltebilir.

İnsan kendini boşlukta hissettiğinde, hayatta nelerin eksik olduğunu düşünür. Zihinlerini kendilerini mutlu eden şeylerle doldurmaya çalışırlar. Ancak mutsuz olduklarında bu zordur. Mutsuzluklarının kaynağına yönelmek yerine daha çok şey edinerek ondan kurtulmaya çalışırlar. Ancak bu hiçbir şeyi düzeltmez; bu sadece kişinin kendini daha kötü hissetmesine neden olur çünkü artık ihtiyacı olmayan çok fazla şeye sahiptir. 

İnsanların zihinlerini onları üzen ve boş hissettiren düşüncelerle doldurmaktan kaçınmak çok önemlidir, çünkü bu onların duygusal durumlarını daha da kötüleştirir. Bunun yerine, insanları mümkün olduğunca mutlu düşüncelerle çevreleyerek cesaretlendirmelisiniz. Bunu yapmak, insanların hayatlarında neyin eksik olduğu hakkındaki düşüncelerini, bunun yerine neyin var olduğuna dair düşüncelerle değiştirmelerine yardımcı olacaktır. Bunu yaparak, insanlar zorlukların üstesinden geldikten sonra tekrar iç huzuru bulabilecekler. 

Boşluk hissini aşmaya çalışırken hatırlanması gereken bir diğer şey de başkalarına öfke veya nefretle ilham vermemek. Bunun yerine, öfkenize karşı savaşın, böylece en başta sizi kızdıran konuları ele almaya odaklanabilirsiniz. Öfkenize odaklanmak, olumsuz duygularınızı bastırarak iç huzuru bulmanızı engeller; bunun yerine, duygularınızı kontrol altına alabilmek ve yeniden iç huzuru bulabilmek için en başta öfke duymanıza neden olan şeyi ele alın. Bu şekilde, boşluk hissini bir taraftan diğer tarafa geçirebilir ve aynı zamanda ruh sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Boşluk hissi, insanların hayatlarının farklı noktalarında peşini bırakmayan yaygın bir duygudur. Bunu geçmek için kişinin zihnini olumlu düşüncelerle doldurması veya hayatında eksik olan şeylere odaklanmayı bırakması gerekir. Boşluk hissinden kurtulmak, olumsuz düşünceleri olumlu düşüncelerle değiştirmek anlamına geldiğinden, insanlar mümkün olduğunca yakın arkadaşları ve aileleriyle de zaman geçirmelidir. Yalnızlık duygusu ve içinizde ki boşluk hissi uzun süredir devam ediyorsa bir uzmandan destek alabilirsiniz.

 

Kayseri Psikolog Randevusu Almak İçin TIKLAYINIZ

 

Anahtar Kelimeler: Kayseri Psikolog Randevu | Boşluk Hissinin Nedenleri