Psikolojik Destek

Randevu almak için lütfen formu doldurun.

Psikolojik Destek Nedir?

Ne kendi iç problemlerini ne de dış dünyanın uyaranlarını anlayamayan bir insanın kafası karıştığında, dünyamız bize iki ana neden sağlar: bir ilaç desteği iki psikoterapidir. İlaç kullanımı temel destek kaynaklarından biridir ve kişiyi doktorun değerlendirmesi doğrultusunda uygulanabilir ancak insanların ilaç desteğini sadece zorluklarla baş etmek için değil, kendilerine olan meraklarını arttırmak için kullandıkları bir çağda yaşıyoruz. . Kişinin kendisine ve dünyaya ilişkin algısını anlamak, karşılaştığı sorunları çözmek için önemli bir kanaldır. Sonuç olarak kişiler zaman içinde bir psikolog, psikoterapist görmekten ve terapi almaktan daha çok fayda görürler.

Danışmanlık ve psikoterapi desteği, insanların depresyon, kaygı ve diğer ruh sağlığı sorunlarının üstesinden gelmesine yardımcı olur. Ancak psikoterapinin sağladığı olumlu sonuçlara rağmen birçok kişi hala bir terapistle çalışmak ya da bazı durumlarda tedaviye devam etmek istememektedir. Peki neden? En önemli soru, neden bir terapiste başvurmayı düşünmesi gerektiğidir. Bunu anlamak için öncelikle terapinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını anlamak gerekir. Danışmanlık ve psikoterapi desteğinin en terapötik unsurlarından biri, bireyin sıkıntılarını gidermeye çalışan bir terapistle geliştirdiği ilişkidir. Tabii ki profesyonel ilişkiler. Bu ilişkiyi kurmanın ve yorumlamanın temeli, terapistin eğitimine ve uzmanlığına bağlıdır.

Ne zaman terapötik destek almalıyım? 

Öyleyse ne zaman? Çeşitli faktörler, bir kişinin hayatının belirli noktalarında psikoterapi seçeneklerini tartmasına neden olur. Bazen hayatınızdaki kronik bir umutsuzluk ve boşluk duygusu sizi tüm umudunuzu kaybetmeye zorlayabilir. Hayattan vazgeçme eğilimi, son derece savunmasız. Duygusal sıkıntı, kişinin günlük yaşamının önünde bir engel haline gelir ve kişinin performansı ya da işleyişi çeşitli alanlarda bozulur. Yaşam tarzları son derece agresif hale gelir ve fiziksel sağlıkları için zararlı olabilir. Bu yıkıcı durum, aile ve arkadaşlar dahil olmak üzere ilişki sistemlerine de zarar verebilir ve başkaları için tehdit oluşturabilir. Tüm bunların yanı sıra danışmanlık almak için hasta olmanız ya da aşılmaz sorunlarınız olması gerekmiyor. Bir kişi dünyayı ve insanlarla ilişki kurma biçimini öğrenmeye hazır olduğunda, bu yatırımı kendine yapmayı seçebilir.

Terapötik destek yardımcı oldu mu?  | Psikoterapi ne kadar etkilidir?

Peki ne kadar etkili? Bir sonraki soru tedavinin etkinliğidir. Çok sayıda çalışma ve çalışma, psikoterapinin çok etkili olduğunu ve bu nedenle kişinin depresyon ve kaygı düzeylerinin yanı sıra ilişki zorluklarını azaltmada yardımcı olduğunu göstermiştir. Ağrı, yorgunluk, mide bulantısı gibi psikosomatik belirtiler olarak adlandırılabilecek fiziksel belirtiler de azaldı. Araştırma ayrıca duygusal ve fiziksel sağlığın iç içe olduğunu ve psikoterapinin hastanın genel refahını olumlu yönde etkileyebileceğini göstermektedir.

Terapi İşe Yarar mı?

Son olarak, danışanlar ayrıca tedavinin işe yarayıp yaramadığını ve nasıl analiz edileceğini de önemser. İlk adım, psikoterapistin hedeflerini net bir şekilde tanımlamaktır. Bu aynı zamanda terapiste problem hakkında içsel bir anlayış verecektir. Bir terapistin bir danışan için düzgün çalışabilmesi için, danışan acısını veya problemini sansürsüz olabildiğince açık bir şekilde ifade edebilmelidir. Ancak müşteriler, bazı sorunların çözülmesinin daha uzun sürdüğünü hatırlamalı ve bu nedenle umutlarını kaybetmemelidir. Bununla birlikte, umutsuzluk duyguları devam ederse, doğrudan bir terapistle konuşmak gerekebilir. Deneyimlenen umutsuzluk, çaresizlik veya öfkenin kişinin dünyasında kesinlikle bir yeri ve anlamı vardır ve terapist dinlemeli ve araştırmalıdır. Kişi, psikoloğuyla veya psikoloğuyla terapiyi tartışmasına rağmen devam etmesi gereken güvene dayalı ilişkiyi geliştiremiyorsa, başka bir terapiste geçmeyi düşünebilir.

Danışanlar psikoterapi sırasında çeşitli duygulara maruz kalırlar. Terapi, danışanın kendi iç dünyasındaki düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını keşfetmesine yardımcı olur. Bunda en önemli yardımcılardan biri terapötik ilişkidir. 

Psikolojik Destek Ne İşe Yarar?

Psikoterapi seansları sayesinde kişiler yaşadıkları olumsuzlukların yükünü taşımayı öğrenebilirler. Diğer bir deyişle, başına gelen kötü durumlar ister kendi yarattığı ister koşullardan kaynaklansın, kendisini üzen her durumun neden ve sonucu hakkında açıkça konuşabiliyor ve her deneyimi kendi üzerine alabiliyordu. Sakinleşmeyi öğrenme sürecinden dolayı olaylara aşırı tepki vermekten. Bu onlara alanında uzman psikologlar yardımıyla öğretilir. Psikologlar insanlara duygularını duygusal olarak yönetmeyi öğretir ve bireyin zaman içinde yaşadığı süreçlere daha mantıklı bir yaklaşım aşılar.

Psikolog tedavisinin, kişisel gelişim için olduğu kadar kişisel sorunları bir profesyonel olarak ele almak için de çok faydalı olduğu bilinmektedir. Psikolojik destek almanın ruh haline iyi gelen yanının yanı sıra beynin aktif bileşenlerini artırılmasını sağlayarak beynimizin ön loblarını daha aktif hale getirebilir. Bu durum hayatımızın akışı içinde farklı bakış açıları geliştirerek olaylara farklı düşüncelerle yaklaşmamızı sağlar.

 

Anahtar Kelimeler: Kayseri Psikoterapi | Kayseri Psikolog | Kayseri Terapis Süreci